Berekraftig drift


Fjordslottet er sertifisert som Miljøfyrtårnbedrift og jobbar kontinuerleg med rapportering og tiltak for å drive berekraftig og spare miljøet.

 Matsvinn:

I Noreg vert det kasta 400 000 tonn mat og det er eit mål å halvera denne mengda. For å hjelpe til med å nå dette målet gjer me mellom anna dette:

Me er nøye på å rullera varer slik at mat vert brukt opp før utløpsdato.

Me beregner mengde mat etter kor mange gjester me har så godt det lar seg gjere.

Me prøver å halde oss til ein liten men variert meny for å redusere behovet for stort varelager.

Me porsjonsberegner maten.

Me jobbar aktivt for å redusere matsvinn med gjenbruk: Kafferestar vert til kaffeisbitar til iskaffe. Kjøtrester vert pålegg til frukost.

Mjølkerestar vert brukt i vaffelrøre.

 

Emballasje:

Hos oss finn du minimalt med eingongsemballasje. Kaffe vert servert i porselenskoppar og tøyserviettar vert brukt til fine selskap.

Kaffe vert kjøpt inn i store posar og målt opp i staden for porsjonsposar. Me ser alltid etter nye løysingar.

 

Arbeidsmiljø:

Brekraftighet handlar også om arbeidskraft. Me bruker lokale ansatte, jobbar aktivt med kompetanseheving og har lågt sjukefråvær.

Alle skal ha ein bra dag på jobb!

 

Transport:

Me samkøyrer våre leverandørar, handlar lokalt der me kan og kuttar ned på t. d.  henting av søppel utanfor sesong.

 

Gjenbruk:

Ein stor del av vårt interiør er brukte kvalitetsmøblar. Dette er både for å kunne halde ein gjennomført stil i våre gamle stover og for å spare miljøet.

 

Energiforbruk:

Me ynskjer å få ned energiforbruket, både av hensyn til kostnader og miljø. Energiforbruket på delar av hotellet vert no styrt via appsystem, noko som sparer både tid og energi og me utviklar oss stadig.

 

Fjordslottet er også såkalla «stolt medspelar» i Nordhordaland UNESCO Biosfære. Dette er Noregs einaste biosfæreområde og me ligg midt i smørauget!

Nordhordaland skal vere eit læringsområde for berekraftig utvikling og representere det moderne og framtidsretta godt rotfesta i vår natur- og kulturarv.